Myte: Dyrene bliver ikke ramt af lopper om vinteren

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

cat-dog-winter

Mange tror at selvom højsæsonen for lopper længe er overstået, så er den hellige grav velforvaret og der er ingen grund til at tænke på kryb som lopper før det igen blier forår. Desværre er det ikke helt sådan tingene hænger sammen, for vi ser faktisk at der er et salg af loppemiddel gennem hele vinteren – og det må jo betyde at lopperne stadig findes på på katte og hunde her i vinterhalvåret.

Det kolde vintervejr dræber lopperne

Men nu hvor den første sne er faldet og frostgraderne for alvor har meldt sig, så kan lopperne vel ikke overleve ude i sneen? Nej, det kan de ikke – så det er bestemt ikke lopper der ligger i snehuler og venter på at der kommer en lille terrier forbi, du skal være bange for. Så du kan roligt lukke både hund og kat ud hele vinteren – det får de ikke lopper af… men hvor kommer de små sataner så fra?

Lopperne overlever indendøre

Moderne huse er både godt opvarmede, velisolerede og med både termoruder. Desværre giver det tykke lag isolering et andet problem i mange huse, nemlig fugt. Og selvom du ikke har et dicideret problem med fugt og ellers er god til at lufte ud, så vil der unægteligt være en rimeligt høj luftfugtighed indendøre. Det er lige perfekt indeklima for en loppe…

Derudover er det meget moderne med lækre trægulve, der helt naturligt indeholder en masse små sprækker. Sprækker som støvsugeren aldrig helt når ned i og hvor lopperne og deres pupper kan ligge trygt og godt i månedsvis indtil et sagesløst kæledyr kommer luntene forbi.

Så når du får problemer med lopper i løbet af vinteren, så er det faktisk fordi du ikke har fået dem kæmpet helt ned tidligere på året.

Brug vinteren til at slippe af med lopperne

Faktisk er vinteren netop derfor et rigtig godt tidspunkt til at slippe af med lopperne, fordi dit kæledyr ikke henter nye lopper ind udefra. Så mit råd til dig er at bruge vinteren til en rigtig grundig loppebekæmpelse!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 1 vote)

Related posts

Top