Loppers livscyklus og en effektiv behandling med loppemidler

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (12 votes cast)
Loppers livscyklus og akut behandling af lopper

Loppers livscyklus og behandling af lopper. Ønsker du at bruge denne grafik på din egen hjemmeside er du meget velkommen til det, så længe du husker at linke til http://loppemidler.eu. Vi vil også meget gerne høre hvor grafikken bliver brugt, så skriv meget gerne til info@loppemidler.eu hvis du bruger den.

Lopper har en livscyklus der forløber over ca. 3-4 uger. Denne livscyklus er vigtig at kende til for at kunne sætte ind med en effektiv behandling af loppeangreb, hvad enten det er på hunde eller katte. Vi har lavet en simpel grafik der hurtigt forklarer loppernes livscyklus og i en kort tjekliste hvordan du sætter ind med en særdeles effektiv behandling.

Loppernes livscyklus forklaret

Lopperne lægger 15-50 æg i dyrets pels hver eneste dag, så i løbet af ganske kort tid kan det blive til rigtigt mange lopper. Æggene drysser af dyrets pels og ned i omgivelserne, som jo meget vel kunne være dit gulvtæppe eller en gulvsprække. Netop gulvtæpper og sprækker er perfekte gemmesteder for de små larver der klækker af loppeæggene efter 2-10 dage. Larverne lever i de næste to uger af hvad de nu kan finde af organisk materiale, bl.a. skæl der drysser af dyret. At larverne lever af at spise skæl fra dyret udnyttes af loppemidler som Frontline Combo og Advantage Vet til at bekæmpe lopperne i larvestadiet. Efter ca. 14 dage forpupper larverne sig – og her bliver bekæmpelsen vanskelig. Kun Frontline Combo har en hvis effekt mod puppestadiet og ydemere så kan pupperne overleve i mange måneder. Lopperne er færdigtudviklede i puppestadiet efter ca. 1 uge, men de forbliver i en dvaletilstand indtil der kommer et værtsdyr forbi. Når et dyr, eller menneske kommer gående vil de små rystelser få lopperne til at komme ud af pupperne og springe på det nye værtsdyr. Det er også årsagen til at du kan opleve at blive overfaldet af lopper når du kommer hjem fra ferie og træder ind i stuen. Lopperne har simpelthen ligget i dvale og der er ikke kommet noget værtsdyr forbi i laang tid. Pludselig ryster gulvet fra dine fødders trampen, alle lopperne kommer frem og kaster sig over byttet. Uheldigvis for lopperne kan de ikke overleve og formere sig på mennesker, men uheldigvis for dig – så kan de godt finde på at bidde alligevel…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 7 votes)
Loppers livscyklus og en effektiv behandling med loppemidler, 3.8 out of 5 based on 12 ratings

Tags: , , , ,

Related posts

Top