Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/loppemidler.eu/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552
→ Find de bedste og billigste midler mod kattelopper og hundelopper!

Kattelopper og hundelopper

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.7/5 (7 votes cast)

Kattelopper er den mest almindelige loppe i Danmark

Den mest udbredte form for lopper i Danmark er i virkeligheden kattelopper – også på hunde. Både kattelopper og hundelopper kan angribe og leve på henholdsvis katte og hunde.

Hvornår på året er det sæsson for kattelopper og hundelopper?

Indendørs overlever lopper hele året og du kan således sagtens opleve at din kat eller hund bliver angrebet af kattelopper om vinteren, men i naturen er det loppesæson i sensommeren og efteråret. Det er specielt i denne periode at du skal undersøge dit dyr jævnligt for lopper. Både kattelopper og hundelopper ligner hinanden og har nogenlunde samme livscyklus. (Læs mere om loppens livscyklus her). Kattelopper såvel som hundelopper konstateres også på samme måde, nemlig ved at køre en tættekam igennem pelsen på dyret og ned på et fugtigt stykke køkkenrulle. Køkkenrullen vil blive farvet brun, af loppernes ekskrementer hvis dyret er angrebet af enten kattelopper eller hundelopper.

Skal kattelopper og hundelopper behandles?

Det korte svar er ganske enkelt: Ja – det skal de! Både katte og hunde kan få allergiske reaktioner overfor lopperne og derfor skal de altid behandles. Den mest effektive behandling er at give en præventiv behandling med jævne mellemrum i løbet af loppesæsonen. Derudover bør du altid sørge for – især i loppesæsonen – at støvsuge jævnligt og smide støvsugerposen ud. Da lopper “forpupper” sig kan de overleve meget længe i gulvtæppet eller støvsugerposen for pludselig at dukke frem.

Loppemidler til katte

cat-round

Loppemidler til hunde

dog-round

Angriber kattelopper og hundelopper mennesker?

Ja, lopper kan godt finde på at bide mennesker, men de kan ikke som sådan leve på mennesker. Det sker at lopper – især dem der har ligget gemt i gulvtæppet – hopper på mennesker. De sætter sig især i kanten af bukserne hvor de kan sidde lidt klemt og bider gerne flere gange, så man kan opleve pludseligt at være ramt af rigtigt mange loppebid.

Hvis du gerne vil undgå at blive overfaldet af lopper når du f.eks. kommer hjem fra ferie, så sørg for at gøre grundigt rent og få støvsuget gulvtæppet rigtig godt inden du tager på ferie. På den måde kan du sikre dig at der ikke ligger lopper og venter på at overfalde dig når du kommer hjem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 7 votes)
Kattelopper og hundelopper, 2.7 out of 5 based on 7 ratings
Top