Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/loppemidler.eu/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552
Forebyggelse af lopper så nemt er det

Forebyggelse af lopper

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.6/5 (5 votes cast)

Når først du har fået lopper inden for dit hjems fire vægge, kan det være meget vanskeligt at slippe af med dem igen. Hvis du har kæledyr, er det derfor en rigtig god idé at gøre en regelmæssig og aktiv indsats for at undgå, at din hund eller kat bliver ramt af et loppeangreb. Denne guide giver dig råd og vejledning om denne forebyggelse, så du nemt og overskueligt kan finde ud af, hvad du rent praktisk kan foretage dig – samt hvilke produkter, der er gode at anvende.

De hyppigste parasitter hos hunde og katte i Danmark er lopper. Lopper lever i din hund eller kats pels og i dets omgivelser. Lopperne lever af at suge blod ved at stikke en sugesnabel ind i huden på din hund eller kat. Lopperne er ofte bærere af bændelormsbakterier, og kan derfor være direkte sundhedsskadelige for dit kæledyr.

Rengøring er et vigtigt trin i forebyggelsen af lopperNår først dit kæledyr er ramt af lopper, kan det være meget svært at slippe af med disse parasitter igen. Netop derfor er det en stor fordel, hvis du gør en direkte forebyggende indsats INDEN dit kæledyr angribes. Her skal du først og fremmest gøre dig klart, at dit kæledyrs lopper tilbringer størstedelen af deres tid i dit kæledyrs omgivelser – i gulvtæpper, i dit kæledyrs seng, i sofaer, i puder, i diverse tekstiler osv. Du skal derfor sørge for, at dit hjem hele tiden er klinisk rent, og at du er ekstra omhyggelig med rengøringen i perioder, hvor dit kæledyr lige har været ramt af lopper.

Loppeforebyggelse – trin for trin

I det følgende kan du læse om, hvordan du på den mest hensigtsmæssige måde får lagt en handlingsplan, der vil sikre, at dit hjem og dit kæledyr ikke bliver ramt af lopper – uanset om du allerede er plaget eller ej.

Rengøring af dit hjem

Uanset om dit hjem er angrebet af lopper eller ej, er en grundig rengøring en god måde at forebygge loppers fremtidige invadering af dit hjem på. I den forbindelse skal du foretage en grundig støvsugning af gulv, møbler, diverse afkroge, sprækker osv. Herudover kan du med stor fordel vaske alle tekstilerne i dit hjem – heri kan der ligge mange ikke-udklækkede æg.

Du skal huske at smide støvsugerposen ud efter endt rengøring – ellers fungerer den bare som en rugehule for loppeæg og -larver!

Efter endt rengøring anbefaler vi, at du eksempelvis sprøjter dit hjem med Biospotix Indoor Spray. Du kan læse mere om Biospotix Indoor Spray i denne artikel.

Dit kæledyr

Når du har fået gjort dit hjem, dine tekstiler med mere grundigt rent, er tiden kommet til dit kæledyr.

Behandlende loppemidler

Hvis dit kæledyr allerede er angrebet af lopper, skal du bruge behandlende loppemidler. Her kan du enten vælge at benytte kemiske eller naturlige loppemidler.

Af kemiske loppemidler kan vi anbefale loppemidlerne fra firmaet Frontline eller Advantage. Hvis du vil vide mere om disse produkter, kan du med stor fordel læse følgende artikler: “Advantage Pour On Vet“, ”Frontline loppemidler til hunde” og ”Frontline loppemidler til katte”.

Frontline serien

Af naturlige loppemidler kan vi anbefale loppemidlerne fra Biospotix – både halsbånd og loppespray. Du finder mere information om disse loppemidler i artiklen her om Biospotix loppemiddel.

Biospotix serien

Forebyggende loppemidler

Hvis du bare gerne vil forebygge fremtidige loppeangreb, anbefaler vi, at du hver anden måned giver dit hjem en behandling med Biospotix Indoor Spray samt behandler dit kæledyr med Fronline Combo Vet.

Selvom du har fulgt denne guides gode råde til behandling og forebyggelse af lopper, er der stadig risiko for, at du støder på enkelte levende lopper i den kommende tid. Dette skyldes variationen i loppernes klækningshastighed. Det vigtigste her er, at du straks gentager denne guides handlingsplan, så disse lopper ikke får mulighed for at formere sig yderligere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Forebyggelse af lopper, 2.6 out of 5 based on 5 ratings
Top