Loppemiddel til killinger

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Øv – killingerne har fået lopper og hvad gør man nu!? Langt de fleste loppemidler er ret giftige og ikke egnede til lopper på små killinger. Nøjagtig som at man skal være varsom med at bruge lægemidler til børn – det skal man også med kattekillinger. Problemet er at der faktisk ikke findes ret mange loppemidler til killinger på under 8 uger. Her vil jeg forsøge at gennemgå hvilke(t) loppemiddel til killinger på under 8 uger der findes – og hvorfor de øvrige midler ikke må bruges.

Frontline Vet SPRAY er det eneste loppemiddel til killinger unger 8 uger

Køb Frontline Vet Spray til killinger her

Frontline Vet spray indeholder det virksomme stof Fipronil i en relativt lav dosis. Fipronil er en nervegift der rammer en bestemt biologisk pathway, der kun findes i insekter. Stoffet blokerer for de såkaldte glutamate-gated chloride kanaler, der kun eksisterer i insekter. Stoffet er derfor relativt selektivt virksomt mod insekter og ikke i så høj grad mod f.eks. pattedyr som katte. Det skal dog siges at i en hvis dosis er Fipronil også giftigt for pattedyr.

Hvorfor må vi så ikke bruge Frontline Combo Vet – det er jo mere effektivt.

Frontline Combo Vet er mere effektivt end spray formen af to årsager. Dels er dosis højere og dels indeholder det udover Fipronil et ekstra virksomt stof, (S)-Methopren. (S)-Methopren er et hormonlignende stof, der påvirker udviklingen af insekter fra larvestadie til puppe. Det forhindre altså at larverne udvikler sig til voksne lopper. Denne ekstra virkning er med til at gøre Frontline Combo Vet mere effektivt. (S)-Methopren er ikke akut giftigt for hverken katte eller mennesker, men som med andre hormonlignende stoffer kan det have en uønsket virkning på længere sigt. Derfor bør det bruges varsomt.

Derudover er dosis af Fipronil i Combo Vet væsentligt højere og sværre at styre end hvis du benytter spray. Derfor bør du aldrig bruge pipetterne til killingerne.

Hvad med Advantage?

Kan man bruge advantage loppemiddel til killinger så? Nej, det kan man ikke. Advantage loppemidler er baseret på stoffet Imidacloprid, der ligesom fipronil er en nervegift specifikt rettet mod insekter. Imidacloprid virker effektivt mod både voksne lopper og larverne. Men, da Imidacloprid i dyreforsøg på rotter har vist sig også at være moderat giftigt for pattedyr, så er det ikke egnet til små sårbare killinger. Derfor må Advantage først bruges på killinger der er over 8 uger.

Biospotix spray – heller ikke egnet

Biospotic spray skulle være 100% naturlig, men det er ikke en garanti for at det så også er ugiftigt. Og Biospotix anbefaler selv at man ikke sprayer killinger med midlet før de er minimum 3 måneder gamle. Jeg har ikke kunne finde den nøjagtige beskrivelse af indholdet af Biospotix, så hvis nogen kan hjælpe med det, hører jeg gerne fra jer.

Er der andre metoder til loppebekæmpelse på killinger?

Alternativt er rengøring og vask! Vask killingerne i lunt vand (ikke over kropstemperatur) og tilsæt en lille bitte smule opvaskemiddel. Det er muligvis ikke 100% effektivt, men det kan begrænse problemet indtil killingerne er gamle nok til en reel behandling. Derudover er det selvfølgelig meget vigtigt at holde huset rent, støvsuge, støvsuge og støvsuge!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
Loppemiddel til killinger, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
Top