Loppehalsbånd til katte

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (7 votes cast)

Hvis først din kat er blevet ramt af lopper, kan det være en stor og næsten umulig opgave at slippe af med disse igen. Netop derfor kan det være en god idé at gøre en forebyggende indsats herimod, så du ganske enkelt undgår fremtidige loppeangreb på din kat. En sådan indsats behøver ikke at være krævende – den kan klares med et loppehalsbånd. Men hvordan – og med hvilken effekt – virker disse loppehalsbånd? Og hvilke fordele og ulemper følger med brugen heraf?

Både almindelige dyreejere, dyrelæger med mere har gode erfaringer med loppehalsbånd, da de både er hurtigtvirkende, effektive og nemme at anvende. Formålet med loppehalsbånd er, at de virker præventivt og derfor modvirker, at din kat fremover vil blive ramt af lopper. Et loppehalsbånd beskytter længe mod lopper, lus og flåter, og er måske derfor både den nemmeste og billigste måde at forhindre fremtidige loppeangreb.

Loppehalsbånd kan fungere på tre måder:

  1. Det afgiver giftig gas (disse halsbånd er ikke så udbredte i Danmark).
  2. Det afgiver kemikalier i dit kæledyrs pels (de mest almindelige).
  3. Det afgiver naturlige stoffer, ofte æteriske olier (økologiske loppehalsbånd).

Fordele og ulemper ved loppehalsbånd

I det følgende kan du læse om de fordele og ulemper, der følger med brugen af loppehalsbånd:

Fordele

  • Loppehalsbånd beskytter din kat mod loppeangreb i lang tid. Du skal derfor ikke købe nye halsbånd hele tiden, hvorpå loppehalsbånd bliver et billigt alternativ til mange andre loppemidler.
  • Loppehalsbånd er meget nemme at bruge.
  • Loppehalsbånd har en effektiv forebyggende virkning.

Ulemper

  • Loppehalsbånd kan medføre allergiske reaktioner, hårtab, eksem og så videre hos din kat.
  • Hvis du benytter kemiske loppehalsbånd, kan du efter lange behandlingsperioder måske opleve, at din kats lopper bliver resistente over for de kemiske stoffer.
  • Hvis ikke loppehalsbåndets stoffer bliver udsendt til hele din kats pels, er behandlingen spildt.

Loppehalsbånd til katte for en langtidsvarig beskyttelse

De forskellige loppehalsbånd

De fleste loppehalsbånd er velegnede til katte og killinger, der er mere end tre måneder gamle. Nedenfor har vi beskrevet egenskaber og priser på fire forskellige loppehalsbånd til katte.

Biospotix loppehalsbånd til katte er naturlige og økologiske

Biospotix

Biospotix-loppehalsbånd er et naturligt og økologisk loppehalsbånd, der, ved hjælp af æteriske olier, beskytter din kat mod lopper, lus, myg og flåter i op til 4 måneder.

[afp id=”9″]

Seresto Vet loppehalsbåndet til katten købes hos dyrlægen

Bayer – Seresto Vet loppehalsbånd

Loppehalsbåndet fra Bayer fungerer ved at udsende kemiske stoffer til din kats pels. Dette halsbånd behandler og forebygger loppeangreb i 7-8 måneder. Loppehalsbåndet virker både mod lopper, lus og flåter.

Loppehalsbåndet købes hos din dyrlæge.

Biocide loppehalsbånd

Biocide

Biocide loppehalsbånd er et 100 % naturligt produkt, der forebygger loppe-, lus- og flåtangreb hos din kat i 4 måneder.

Vivog loppehalsbåndet til katte

Vivog

Med et Vivog er et naturligt loppemiddel, da det udelukkende indeholder naturlige ingredienser. Vivog forebygger angreb af lopper, lus, flåter og myg i 4 måneder.

Hvis du er i tvivl om, hvilket loppehalsbånd, der egner sig bedst til din kat, kan du altid spørge din dyrehandler eller dyrelæge herom.

Når du har sat et loppehalsbånd på din kat og klippet det overskydende stykke halsbånd af, kan du med stor fordel placere dette stykke i din støvsugerpose, i din kats seng osv. På den måde går loppemidlet heri ikke til spilde.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Loppehalsbånd til katte, 3.7 out of 5 based on 7 ratings
Top