Højsæson for lopper – sådan tjekker du katten og hunden for lopper!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Det er højsæson for lopper her i sensommeren og efteråret – og mange glemmer at tjekke deres kat eller hund for lopper. Hvis ikke du tjekker din hund eller kat for lopper jævnligt risikere du først at opdage det når den er hårdt ramt. Og når først katten eller hunden er hårdt ramt af lopper risikere du at den udvikler alvorlig loppeallergi.

Sådan tjekker du for lopper?

De er i virkeligheden ret simple at tjekke for, selvom man ofte slet ikke får øje på selve de voksne lopper. Deres afføring er nemlig ret nemt at finde vha. en lusekam og et stykke fugtigt papir. Du kører lusekammen godt igennem dyrets pels, især i området omkring halen, da de ofte sidder gemt her. Hvis ikke du direkte konstaterer voksne lopper, så banker du lusekammen af på det fugtige stykke papir og hvis du ser små brune pletter, så er det et tegn på at katten eller hunden er ramt af utøj. De små brune pletter er loppernes afføring, der hovedsageligt består af ufordøjet størknet blod. Det farver papiret brunligt, når det bliver vådt og opløses.

Hvis du konstaterer lopper

Du kan købe loppemidler til katte og hunde her.

hvis du konstaterer at din kat eller hund har lopper, så er det igang med en grundig loppekur. Her er det vigtigt at du finder det rigtige loppemiddel og følger vejledningen grundigt. De mest almindelige fejl ved behandling af utøj er at folk enten ikke følger vejledningen  100% eller at folk er for sløsede med rengøringen.

Finde en vejledning til grundig og effektiv bekæmpelse af lopper her.

Give forebyggende behandling

Hvis du vil minimere risikoen for at din kat eller hund får lopper og dermed kan være uheldig at udvikle loppeallergi, så kan det være vejen frem med en forebyggende behandling – især i højsæsonen. Du skal bruge de samme loppemidler som også bruges til behandlingen, f.eks. kan du give dine dyr en behandling med Frontline eller Advantage hver 4. uge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -1 (from 3 votes)
Højsæson for lopper - sådan tjekker du katten og hunden for lopper!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

Related posts

Top