Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/loppemidler.eu/public_html/wp-content/plugins/wordfence/models/block/wfBlock.php on line 552
Har du husket at forsikre dine kæledyr? - Loppemidler

Har du husket at forsikre dine kæledyr?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

little girl with a cat and a dog

Det sker desværre ofte at både katte og hunde er ude for alvorlige uheld, ofte i trafikken. De kan også lige som os mennesker blive alvorligt syge, af f.eks. forskellige former for kræft. Når den slags rammer oplever vi, hvor tæt vi egentlig er på vores kæledyr. De er blevet en del af familien og vi kan ikke nødvendigvis distancere os fra dem som værende blot dyr. Derfor kommer man også ofte i et alvorligt dilemma, når dyrelægen spørger om vi vil have hunden behandlet eller aflivet. Prisforskellen kan være rigtigt mange tusinde kroner – penge som man ikke nødvendigvis har. Hvis du vil undgå den situation, så skal du huske at overveje om katten og hunden skal forsikres.

Sygeforsikring til dyr

Det er muligt at tegne en form for sygeforsikring til langt de fleste dyr, men især hunde og katte forsikres ofte. En hundeforsikring er ofte en kombination af den lovpligtige hundeansvarsforsikring og en sygeforsikring. Endelig tegner en del hundeejeres også en livsforsikring til deres hund. Katteforsikringen er normalt blot en sygeforsikring, der sikrer at katten kan få den nødvendige behandling, hvis uheldet er ude.

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring

I Danmark er det faktisk lovpligtigt at tegne en hundeansvarsforsikring. Det skyldes at hunde i en del tilfælde har været skyld i alvorligere uheld, f.eks. ved at løbe ud på vejen og forårsage et færdselsuheld. I sådanne tilfælde er det ejeren af hunden der er erstatningspligtig gennem sin hundeansvarsforsikring.

Skal alle tegne sygeforsikringer til deres dyr?

Nej, det skal man naturligvis ikke nødvendigvis. Men det er vigtigt at du gør op med dig selv om du kan bære at stå i dilemmaet om dit dyr skal behandles – og lade økonomien styre det. Hvis ikke du vil risikere den situation, så bør du tegne en sygeforsikring. Du skal naturligvis også overveje hvad omkostningerne ved at anskaffe et nyt dyr vil være – især i forhold til at tegne en livsforsikring til dit dyr. Hundehvalpe er ofte dyre i anskaffelse og det samme gælder racekatte. I de tilfælde er det endnu vigtigere at du forholder dig til om du skal have en sygeforsikring og måske en livsforsikring til dit dyr.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Har du husket at forsikre dine kæledyr?, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Tags: , , ,

Related posts

Top